Med hånden på hjertet - telefonlinje

Telefonlinje for børn og unge i alderen 10-20 år med bekymringer og noget på hjertet

Der er åbnet en helt ny telefonlinje ”Hånden på hjertet” for børn og unge i alderen 10-20 år med bekymringer og noget på hjertet. 

 

Telefonen vil være åben mandag, onsdag og fredag kl. 16-18 og mobilnr.er 2380 8237. 

Telefonlinjen passes af to præster, Kristina Hermansen og  Karen Marie Bøggild

 

I Næstved Provsti bliver der hvert år konfirmeret ca. 800 konfirmander. Lægger man det sammen med bare de sidste 2-3 årgange, er vi pludselig oppe på rigtig mange unge mennesker, som har været i kontakt med en præst. Derfor er telefonlinjen ikke kun for konfirmander men for alle børn og unge mellem 10-20 år, som kæmper med store og tunge tanker alene.

Både Kristina Hermansen og Karen Marie Bøggild har tidligere erfaring med telefonrådgivning, da de begge har været frivillige på Nikolajtjenestens telefonlinje. Karen Marie Bøggild har desuden også været fastansat telefonrådgiver på Kræftlinjen, Kræftens Bekæmpelses telefonrådgivning igennem en årrække, før hun blev præst. Karen Marie Bøggild fortæller: ”Selvom man ikke sidder over for hinanden, kan man godt have nogle virkelig dybe og indholdsrige samtaler. Der sker desuden også ofte det, at man tør åbne for tanker, som man ellers holder helt for sig selv, netop fordi man ikke kan se hinanden.”

Begge præster understreger, at der ikke er tale om terapi men et tilbud om en fortrolig samtale med en voksen. Det man i kirkens sprog kalder for sjælesorg- omsorg for sjælen. Præster har både tavshedspligt og er vandt til at tale med unge igennem mange års arbejde med konfirmander.

Kristina Hermansen siger: ”Vi håber vores tiltag vil blive taget god imod, og man skal huske, at man kan være helt anonym, når man ringer.”