Konfirmationsdagen

ALMINDELIGE SPØRGSMÅL vedr. KONFIRMATIONEN

Nu nærmer tiden sig for konfirmationen. Vi har a jourført listerne for konfirmationstidspunkt og dag. 

På selve dagen skal konfirmanden være i Pejsestuen 20 min. inden vi starter på konfirmationen.

KONFIRMATIONEN  tager 45 min. og så skal konfirmanderne fotograferes bagefter. 

I kirken har alle familier 1 bænkrække til fuld disposition (10 stole incl. konfirmanden), og derudover er det først til mølle princippet der gælder.I hele kirken kan der sidde 300. Vi konfirmerer 18 hver gang og det betyder at 180 pladser er optaget til konfirmander og familie. 

Der er ingen dresscode, men festligt.

FOTOGRAFERING

Foregår fra ens plads, vi kan ikke have "fotografer" stående, gående, liggende nogen steder under konfirmationen. Billeder tages fra ens plads i kirken og ellers bagefter når konfirmationen er færdig. 

TIRSDAG'en inden konfirmationerne er der generalprøve for alle konfirmanderne. Her får de af vide hvor de skal sidde og de skal være med, så selve dagen bliver god for alle. 

POSER og TELEGRAMMER:  Det er almindelig Emma Gad, at give et telegram til dem man konfirmeres sammen med, eller har gået på hold med. Det behøver ikke at koste noget, unge mennesker er særdeles kreative på computere og det kan printes ud på deres skole, hvis man ikke har mulighed for det hjemme. Husk at det betyder meget for et barn, om der er noget i deres pose når de kommer ud.

SALMEBØGER - kirkens gave til konfirmanden. Dem der stadig har tradition for at give en konfirmandsalmebog får en anden gave.

FADERVOR og TROSBEKENDELSEN - skal kunnes udenad. Prøv at tjekke om de kan, hvis de har svært ved det, hjælp dem. Til konfirmandforberedelsen har vi sagt den sammen hver gang til vores andagt. 

HAR JEG VÆRET TIL GUDSTJENESTE 12 gange? - det håber vi, og ellers er det ved at være tid til at tage konfirmanden i hånden søndag morgen og komme afsted.

KONFIRMANDTØJ OG HJÆLP

Vi har fået et pænt lager af flot konfirmandtøj, som kan lånes og genbruges. Det er renset og klar til endnu en festlig dag. Vi modtager gerne jeres konfirmandtøj, når de er vokset ud af det. Kontakt din præst og se på en klima og miljøvenlig konfirmandtøjs løsning.

Hvis man har svært ved at få enderne til at mødes økonomisk, kan I søge menighedsplejen om konfirmandhjælp. Kontakt evt. din egen præst.